Toont alle 8 resultaten
De gijzelaar en de bastaard
Een indrukwekkend waargebeurd historisch verhaal van Zilveren Griffel-winnaar Arend van Dam
Op een dag in 1568 wordt Filips Willem, de dertienjarige zoon van Willem van Oranje, meegenomen door soldaten. De Spaanse koning noemt hem zijn ‘speciale gast’, maar Filips Willem weet wel beter: hij wordt gegijzeld. In Spanje wacht hij vol spanning af wat zijn lot zal zijn. Zal zijn vader zwichten onder de druk en voor zijn zoon kiezen? Of vindt hij de vrijheid van zijn land belangrijker en zet hij zijn opstand tegen de Spanjaarden voort?
Terwijl de jaren verstrijken, nemen Filips Willems twijfels toe. Denkt zijn familie nog wel aan hem? Zal hij ooit kunnen terugkeren naar huis? Alleen aan een geheimzinnige toehoorder kan hij zijn verhaal kwijt. Maar kan hij als prins wel zomaar vriendschap sluiten met deze bastaard? En wat betekent het eigenlijk nog om prins te zijn, zo ver verwijderd van zijn familie en vaderland?
De gijzelaar en de bastaard is een krachtig waargebeurd verhaal over familie, loyaliteit en identiteit ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. Arend van Dam schreef niet alleen het verhaal, maar maakte ook de illustraties. Sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020, En toen?, waarvoor Van Dam ook het Kinderboekenweekgeschenk schreef
Men’s health
In de Sexbijbel voor Mannen beschrijft Jan Peter Jansen op nuchtere, vermakelijke wijze alle ins en outs over de anatomie van je eigen penis, haar vagina en clitoris. Leer over de werking van testosteron en eiwitten op je geslachtsdrift, erectie en uithoudingsvermogen. En over welke invloed de juiste voeding, levensstijl en technieken op jullie liefdesleven hebben. Onderbouwd met de laatste wetenschappelijke feiten wordt het vrouwelijke lichaam, haar gevoeligste drukpunten en de weg naar haar vaginale of clitorale orgasme ontvouwen. De onmisbare handleiding voor de moderne man die het maximale uit zijn favoriete bezigheid wil halen.
Vele hemels boven de zevende
In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk.
Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. Deze schrijfster is gekomen om te blijven.
Griet Op de Beeck (1973) ontving voor haar succesvolle debuutroman Vele hemels boven de zevende De Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2013 en de Academica Literatuurprijs 2014. De verfilming verscheen in 2017. Ook haar tweede boek, Kom hier dat ik u kus, werd door lezers omarmd en genomineerd voor de NS Publieksprijs 2015. In 2016 werd Gij nu eveneens genomineerd voor de NS Publieksprijs. In 2017 verscheen haar derde roman, Het beste wat we hebben.
‘Op de Beeck heeft een betoverende tekst geschreven: een tekst als een Spinvisliedje, waarin flarden van mensenlevens zo gerangschikt zijn dat het bij de toehoorder een vleugje heimwee oproept, en schrijnt.’
DE VOLKSKRANT *****
‘Een weergaloos boek.’
DE STANDAARD
‘Een warm boek dat twee keer zo lang had mogen zijn.’
NRC HANDELSBLAD
Bakplaat-serie – India Express
Ontdek makkelijke Indiase gerechten met 'India Express' van de koningin van de bakplaten: Rukmini Iyer. In 'India Express' laat Rukmini zich inspireren door haar Indiase roots en de recepten van haar ouders en haar familie uit India. Dit kleurrijke kookboek staat boordevol vis- en vega(n) recepten die je zo op tafel zet.
Minimale inspanning, groots resultaat, zoals we van Rukmini gewend zijn. Stap aan boord en ontdek gerechten uit álle streken van India. Zet een geweldig feestmaal op tafel met de lekkerste Indiase gerechten als biryani, gefrituurde groenten en curry's. Soms met een twist, soms klassiek. 'India Express' van Rukmini Iyer is een onmisbaar kookboek voor iedereen die de authentieke smaak van India wil ontdekken en perfect voor fans van de bakplaat-boeken.