Toont alle 21 resultaten
Het grote Kidsweek vakantieboek
Het Grote Kidsweek vakantieboek deel 2 is er!
Het grote Kidsweek vakantieboek was zo razendsnel uitverkocht dat een vervolg niet kon uitblijven. Veel kinderen zullen dan ook door het dolle heen zijn met Het grote Kidsweek vakantieboek deel 2. Urenlang vermaak in de auto, op het strand of voor de tent. Boordevol puzzels, raadsels, verhalen, strips, survivaltips, recepten en nog veel meer! Met vakantieverhalen van je favoriete schrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Tosca Menten, Mirjam Mous en Arend van Dam. Dit, in combinatie met het beste uit Kidsweek, maakt dit vakantieboek weer net zo super als het eerste deel!
Nachtwacht
als je een vriend nodig hebt.
Als ik jou was,
had ik
mij geroepen.
Ploegsma kinder- & jeugdboeken – Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar
Bloemen in huis
Liever lokaal
Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food
Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?
je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!' 'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken.
Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!
Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.
De rode stelten
een stad die op het water drijft.
De huizen staan op palen,
de mensen lopen op stelten.
Leopold heeft de langste stelten van iedereen.
Hij torent zo hoog boven iedereen uit dat hij meer vogels kent dan mensen.
Hij leeft alleen, met zijn hoofd in de wolken.
Maar dan komt het winterfeest eraan.
De bewoners van de waterstad hebben Leopolds hulp nodig…
- Subliem prentenboek van internationaal gerenommeerd grootmeester Eric Puybaret
- Suggestief verhaal over mensen die op stelten leven en elkaar helpen
- Wonderbaarlijke, fantasierijke, prikkelende illustraties
Eric Puybaret (Parijs) wordt internationaal vergeleken met Rebecca Dautremer en Benjamin Lacombe. Zijn dromerige illustraties zijn vaak geïnspireerd door beelden van de straat, Bosch en Bruegel.
Hoe doet dit dier? – Grom! Grom!
Reizen tussen zand en ijs
10,- Aanbieding!
Ventoux (luisterboek)
Noachs Ark
Nou en?
10,- Aanbieding!
Willemijn wil niet zwemmen
Het grote gouden zomerboek
Negentien keer Katherine
Winnen is geen geluk
Wat rest is liefde
Volledig vrij
Ssst! We hebben een plan.
Gladiator / 4 – Wraak
Easy peasy
10,- Aanbieding!